Orgelreis

SOL Orgelreis naar Schleswig-Holstein, september 2022

Van 18 september tot en met 23 september 2022 organiseert de Stichting SOL (Samenwerkende Orgelvrienden Limburg) een meerdaagse orgelreis naar Schleswig-Holstein met als standplaats Lübeck. Kamers zijn gereserveerd in Hotel Vier Jahreszeiten in Lübeck. De reis wordt georganiseerd onder de restrictie, dat de coronasituatie tegen die tijd het reizen per touringcar naar Duitsland niet in de weg staat.

Het programma luidt in het kort en onder voorbehoud van eventuele nog noodzakelijke wijzigingen op dit moment als volgt:

• zondag
    vertrek vanuit Maastricht 8.00 uur, Urmond 8.30 uur, lunch in (de buurt van) Grasberg, bezoek aan Grasberg, vertrek vanuit Grasberg naar Lübeck;
  • maandag
    bezoek aan Neustadt in Holstein, Altenkrempe, Neukirchen bei Malente, Eutin en Ahrensböck;
  • dinsdag
    bezoek aan Preetz Klosterkirche en Preetz Stadtkirche, Probsteierhagen;
  • woensdag
    bezoek aan Mölln, Hamburg St. Jacobi en St. Katharinen en Hamburg-Ochsenwerder;
  • donderdag
    bezoek aan Lübeck St. Aegidienkirche, indien mogelijk Dom en St. Marienkirche; vrije middag voor o.a. stadsbezoek en bezoek aan St. Annenmuseum op eigen gelegenheid;
  • vrijdag
    bezoek aan Neunefelde, waarna slotdiner en thuisreis;
    geschatte aankomst in Urmond 19.30 uur en Maastricht rond 20.00 uur.

De opstapplaats in Maastricht is bij de Geusselt; de opstapplaats in Urmond bij het Van der Valk motel.

Het aantal deelnemers is beperkt tot één bus; deelnamereservering voor deze reis zal geschieden in volgorde van aanmelding. Bij “over-aanmelding” zal gewerkt worden met een wachtlijst.

De kosten van de reis bedragen € 970,00 voor een eenpersoonskamer en € 850,00 per persoon voor een tweepersoonskamer. In de reissom zijn naast de busreis en de hotelkosten, de kosten van de concerten en maaltijden (exclusief drankjes) inbegrepen.

Aanmelden

Mocht naar aanleiding van het vorenstaande uw interesse gewekt zijn voor deelname aan deze orgelreis, dan ziet de organisatie graag uw reactie per email tegemoet via een berichtje aan de penningmeester.